A lakásba vagy belső térbe készült kompozíciók kötelező elemei a különböző tálak, tálcák, alátétek. Ezek szerepe sokszor elsősorban funkcionálisan fontos, és mit kiegészítő jelenik meg. Többek között védelmet jelenthetnek a bútoroknak (pl. az esetleges viaszlefolyásoktól adventi koszorúk esetében), vagy éppen a kompozíciók szállítását, áthelyezhetőségét segítik. Sok esetben viszont a kompozíció szerves részeként alkalmazhatunk különböző tálakat, alátétek az összeállítás alapjaként, melyhez a kompozíció elemeit rögzítjük.

Karácsonykor biztos, hogy szükségünk lesz alátétekre, tálakra valamilyen felhasználásukban.

Az utóbbi években megfigyelhető a karácsonyi trendek esetében, hogy mindig van olyan irányzat, amiben különböző mértékben megjelenik a natúr, természetes anyaghasználat. Idén a természet-közeli hangulat és a fa különösen előtérbe kerül majd.

A Medvés Nagykereskedésnél a karácsonyi szezonra is széles választékban kínálunk fa tálakat és alátéteket, amik különböző méretekben, formákban és színekben kaphatóak, hogy biztos megtalálhassa az elképzelt kompozíciójához a legjobban megfelelőt, legyen az csupán egy kiegészítő alátét, vagy az összeállítás szerves része. 

Néhány minta fa tálakból és alapokból, illetve kész kompozíciók fa tálak felhasználásával.
A kompozíciók a 2016-os Adventi, Karácsonyi Virágkötészeti Trendbemutatónkon készültek.

A teljes adveni, karácsonyi kínálatunk elérhető nagykereskedésünkben és kínálatunk java webáruházunkban is: