Karácsonykor mindenki igyekszik megteremteni a meghitt hangulatot otthonában a lakás különböző pontjain elhelyezett kompozíciókkal: adventi koszorúval, kopogtatóval, egyéb hangulatkeltő alkotásokkal és persze magával a karácsonyfával. A hagyományos karácsonyi dekorációs megoldások mellett évről évre felmerül az igény valami újszerűre, ami divatos, és amivel évről évre valami más oldalát mutathatja meg az egyik legjobban várt ünnepünk.

Az aktuális karácsonyi trendek segítségével megadhatjuk a karácsonynak ezt a bizonyos frissességet, azonban virágkötőként, dekoratőrként kihívás a dinamikusan változó trendek lekövetésére. Ugyan az aktuális trendeket az anyaghasználat, a formák, textúrák, színek, motívumok és az ezek által leírt hangulatok határozzák meg, de leggyakrabban a trendek kapcsán színtrendekről beszélünk. A különböző színkombinációk tehát nagyon jól körvonalazzák a különböző irányzatokat.

Apró kiegészítők segítségével a színek mentén könnyedén megteremthetjük a különböző trendek hangulatát. Ilyen színpompás kiegészítők lehetnek például az üveggömb pick betűzők.

A kis méretű (2-2,5-3 cm átmérőjű) üveggömb pickek változatos színekben elérhetőek, így ennek a kiegészítőnek a használatávala legtöbb karácsonyi kompozíció könnyedén az aktuális trendekhez illeszthető. Matt és fényes színben is kaphatóak az üvegpickek, ami lehetőséget biztosít, hogy a kompozíció textúrájához legjobban illeszkedő gömböket alkalmazhassuk, de akár keverhetőek is a megfelelő hatás eléréséhez.

Néhány példa Szentpéteri Szabolcs és Nagy Péter 2016-os alkotásaiból üveggömb pickek alkalmazására:

További képeket Szentpéteri Szabolcs és Nagy Péter alkotásaiból IDE KATTINTVA tekintheti meg. A képek a Medvés Nagykereskedés 2016-os Adventi, Karácsonyi Trendbemutatóján készült alkotásokról készültek.

Kövesse a blogunkat további ötletekért és a 2017-es, aktuális trendek megismeréséhez.