Az emlékezés lángja sohasem alszik ki… Lélekemelő, amikor évről évre november 1-én, mindenszentek napján, illetve halottak napján a mécsesek és gyertyák fényétől ragyognak a temetők. Ilyenkor az emberek szokás szerint megemlékeznek elhunyt rokonaikról és virágokat, koszorút tesznek a szépen rendbe rakott sírra. A szerettek emlékére gyújtott mécsesek vagy gyertyák vigasztalást nyújtanak a léleknek. Egyes hiedelmek szerint a mécsesek ragyogása az elhunyt hozzátartozó lelkének mutat utat, hogy a megszépített sírban újra nyugalomra lelhessen.

Manapság nagyon szép és változatos üvegmécsesekkel díszíthetjük szeretteink sírját. A tradícionális fehér-áttetsző és piros üvegmécsesek mellett néhány éve már gyöngyházas üvegmécseseket is használhatunk a méltó megemlékezéshez. A gyöngyházas szín enyhe csillogása visszafogott eleganciát kölcsönöz, ezért a másik elnevezése: lüszteres mécses, ami egy francia eredetű szó, jelentése csillogás. A lüszter szót üveg- és kerámiatárgyak fémes felületére és különleges mázára használjuk.

2017-es Mindenszenteki/ Őszi kirakatunk

A Medvés Nagykereskedés kínálatában 2013 óta megtalálhatók a gyöngyházas – lüszteres üvegmécsek. Kezdetben még csak néhány gyöngyházas termékünk volt, de a piac pozitív visszajelzései végett mára már több, mint 10 fajtából áll lüszteres termékvonalunk minden méretet lefedve, változatos mintázattal. Kínálatunk idén többek között 3 új, kisebb méretű (14-15 cm) gyöngyházas üvegmécsessel bővült, ami kedvező árával jó alternatíva lehet a hagyományos üvegmécsesek mellé az újdonságot keresők számára. 

A lüszteres mécsesek jól alkalmazhatók mindenszenteki kompozíciókba, sírdíszekbe, mivel természetesen elegáns színük kevésbé kötött és harmonikusan illeszkednek bármilyen díszítéshez. Arany műanyag tálakba helyezve egy valóban ragyogó összeállítás készíthető. A kis méretű mécseseket alkalmazva egy igazán jó ár-érték arányú sírdíszt készíthetünk a mindenszenteki kínálatunkba. 


Látogasson el webáruházunkba a 2017-es mindenszenteki mécseskínálatunkért: